KVKK’dan aşı ve PCR test kararı

KVKK’dan aşı ve PCR test kararı

35
0
PAYLAŞ

KVKK'dan aşı ve PCR testi kararı

Koronavirüs PCR testi ve aşı veri uygulamalarının sonuçlarına ilişkin Kişisel Verileri Koruma Kurumu (PDA) tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, koronavirüsle mücadele kapsamında aşı ve PCR testlerinin sonuçlarına ilişkin bilgilerin yetkililer ve işverenler tarafından işlenmesinin hukuka aykırı olmadığı belirtildi:

“Değişen koşullar göz önüne alındığında, çeşitli varyantlarının etkisi altında dünya çapında hızla yayılan koronavirüsün neden olduğu hastalıklardan korunmak için ülkemiz dahil tüm ülkeler çeşitli önlemler almaya devam ediyor; Karantina, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon gibi temel önlemlerin yanı sıra, bilimsel araştırmalar sonucunda koronavirüse karşı aşılar geliştirilip piyasaya sürüldü.

81 YILDIR VALİLERE GÖNDERİLDİ

Koronavirüs aşısının virüsün yayılmasını önlediği ve hastalığın etkisini önemli ölçüde azalttığı biliniyor; Bu bilimsel gerçeklikten hareketle devletler, halk sağlığını korumak için işyerleri de dahil olmak üzere halka açık yerlerde koronavirüs aşı verilerinin ve/veya PCR test sonuçlarının geliştirilmesini şart koşuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valisinin talebi üzerine ilgili bakanlıklara bilgi için gönderilen 20 Ağustos 2021 tarihli yazıda belirtildiği üzere; Halk sağlığı ve kamu düzeni açısından salgın riskini en aza indirmek için, konser, sinema, tiyatro, toplu taşıma gibi etkinliklere katılmak isteyen kişilere yerlerinin bildirilmesi zorunlu hale getirildi. / veya negatif sonuç veren PCR test bilgileri.

“KİŞİSEL KULLANILAN KİŞİSEL BİLGİLER KATEGORİSİNDE”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2 Eylül 2021 tarihli yazısı, sağlık ve güvenlik risklerine karşı koruyucu ve önleyici tedbirler çerçevesinde 81 ilin valiliklerine bilgi için, ilgili bakanlıklara da bilgi için gönderilmiştir. işyerinde bulunan; Koronavirüs aşısı olmayan çalışanlara iş yeri/işveren tarafından haftada bir kez zorunlu PCR testi yaptırılmasının istenebileceği ve gerekli tedbirlerin alınması için test sonuçlarının kayıt altına alınacağı belirtildi.

Öncelikle belirtmek gerekir ki; Bireylerin sağlık durumuna ilişkin analiz, görüntüleme, muayene, bildirim, aşı durumu gibi bilgiler kanunun 6. maddesi uyarınca kişisel sağlık bilgisi niteliğinde olup özel bir kişisel veri kategorisine girer. Bu nedenle bilgilerin kanunun 6. maddesinde belirtilen işleme şartlarına uygun olarak işlenmesi gerekmektedir.

KVKK №1'den aşılama ve PCR testi kararı

“SAĞLIK, SOSYAL HAYAT VE EKONOMİYE ETKİSİ”

Öte yandan, koronavirüs salgınıBu salgınla mücadele kapsamında aşılanma durumu ve PCR testi sonucunda koronavirüs ile ilgili kişisel sağlık bilgileri, sağlık, sosyal yaşam ve ekonomi üzerindeki küresel etkisi dikkate alınarak; Nüfusun sağlığını, kamu güvenliğini ve kamu düzenini korumak için onu geliştirmek gerekir.

Bilindiği üzere Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde “kişisel verilerin, millî güvenliğin, kamu güvenliğinin, kamu düzeninin ve/veya ekonomik güvenliğin önlenmesi, korunması ve istihbarat servisleri” ibaresi yer almaktadır. Kanun, faaliyetler çerçevesinde geliştirilirse uygulanmaz.

“BU TEHDİTİ İNDİREBİLİRİZ…”

Bu kapsamda, kamu güvenliğini tehdit eden salgın hastalıklar gibi durumlarda, bu tehdidi ortadan kaldırmak için salgının yayılmasını önlemek amacıyla yasal olarak yetkili devlet kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen faaliyetler çerçevesinde kişisel verilerin ve kamu düzeninin işlenmesi, ve ayrıca 28. maddenin (d) bendinin konusu.

Bu kapsamda, yukarıdaki madde kapsamında devlet kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici ve koruyucu faaliyetler kapsamında koronavirüs aşı verilerinin ve/veya negatif çıkan PCR test verilerinin işlenmesine herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bir koronavirüsün neden olduğu salgın bir hastalık, kamu güvenliğini ve kamu düzenini tehdit ettiği için hastalığın yayılmasını engeller. Kanun; kanun kapsamındadır.”

KVKK’dan aşı ve PCR testi kararı

KVKK'dan aşı ve PCR testi kararı

Koronavirüs PCR testi ve aşı veri uygulamalarının sonuçlarına ilişkin Kişisel Verileri Koruma Kurumu (PDA) tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, koronavirüsle mücadele kapsamında aşı ve PCR testlerinin sonuçlarına ilişkin bilgilerin yetkililer ve işverenler tarafından işlenmesinin hukuka aykırı olmadığı belirtildi:

“Değişen koşullar göz önüne alındığında, çeşitli varyantlarının etkisi altında dünya çapında hızla yayılan koronavirüsün neden olduğu hastalıklardan korunmak için ülkemiz dahil tüm ülkeler çeşitli önlemler almaya devam ediyor; Karantina, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon gibi temel önlemlerin yanı sıra, bilimsel araştırmalar sonucunda koronavirüse karşı aşılar geliştirilip piyasaya sürüldü.

81 YILDIR VALİLERE GÖNDERİLDİ

Koronavirüs aşısının virüsün yayılmasını önlediği ve hastalığın etkisini önemli ölçüde azalttığı biliniyor; Bu bilimsel gerçeklikten hareketle devletler, halk sağlığını korumak için işyerleri de dahil olmak üzere halka açık yerlerde koronavirüs aşı verilerinin ve/veya PCR test sonuçlarının geliştirilmesini şart koşuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valisinin talebi üzerine ilgili bakanlıklara bilgi için gönderilen 20 Ağustos 2021 tarihli yazıda belirtildiği üzere; Halk sağlığı ve kamu düzeni açısından salgın riskini en aza indirmek için konser, sinema, tiyatro, toplu taşıma gibi etkinliklere katılmak isteyenlerin olduğu yerlerde kişilerin bilgilendirilmesi zorunlu hale getirildi. / veya negatif sonuç veren PCR test bilgileri.

“KİŞİSEL KULLANILAN KİŞİSEL BİLGİLER KATEGORİSİNDE”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2 Eylül 2021 tarihli yazısı, sağlık ve güvenlik risklerine karşı koruyucu ve önleyici tedbirler çerçevesinde 81 ilin valiliklerine bilgi için, ilgili bakanlıklara da bilgi için gönderilmiştir. işyerinde bulunan; Koronavirüs aşısı olmayan çalışanlara iş yeri/işveren tarafından haftada bir kez zorunlu PCR testi yaptırılmasının istenebileceği ve gerekli tedbirlerin alınması için test sonuçlarının kayıt altına alınacağı belirtildi.

Öncelikle belirtmek gerekir ki; Bireylerin sağlık durumuna ilişkin analiz, görüntüleme, muayene, bildirim, aşı durumu gibi bilgiler kanunun 6. maddesi uyarınca kişisel sağlık bilgisi niteliğinde olup özel bir kişisel veri kategorisine girer. Bu nedenle bilgilerin kanunun 6. maddesinde belirtilen işleme şartlarına uygun olarak işlenmesi gerekmektedir.

KVKK №1'den aşılama ve PCR testi kararı

“SAĞLIK, SOSYAL HAYAT VE EKONOMİYE ETKİSİ”

Öte yandan, koronavirüs salgınıBu salgınla mücadele kapsamında aşılanma durumu ve PCR testi sonucunda koronavirüs ile ilgili kişisel sağlık bilgileri, sağlık, sosyal yaşam ve ekonomi üzerindeki küresel etkisi dikkate alınarak; Nüfusun sağlığını, kamu güvenliğini ve kamu düzenini korumak için onu geliştirmek gerekir.

Bilindiği üzere Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde “kişisel verilerin, millî güvenliğin, kamu güvenliğinin, kamu düzeninin ve/veya ekonomik güvenliğin önlenmesi, korunması ve istihbarat servisleri” ibaresi yer almaktadır. Kanun, faaliyetler çerçevesinde geliştirilirse uygulanmaz.

“BU TEHDİTİ İNDİREBİLİRİZ…”

Bu kapsamda, kamu güvenliğini tehdit eden salgın hastalıklar gibi durumlarda, bu tehdidi ortadan kaldırmak için salgının yayılmasını önlemek amacıyla yasal olarak yetkili devlet kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen faaliyetler çerçevesinde kişisel verilerin ve kamu düzeninin işlenmesi, ve ayrıca 28. maddenin (d) bendinin konusu.

Bu kapsamda, yukarıdaki madde kapsamında devlet kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici ve koruyucu faaliyetler kapsamında koronavirüs aşı verilerinin ve/veya negatif çıkan PCR test verilerinin işlenmesine herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bir koronavirüsün neden olduğu bir salgın, kamu güvenliğini ve kamu düzenini tehdit ettiği için hastalığın yayılmasını engeller, bu nedenle kişisel verilerin işlenmesi Azerbaycan Cumhuriyeti Kanunun 28 (d) maddesinin birinci fıkrası kapsamında gerçekleştirilebilir. . Kanun; kanun kapsamındadır.”

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK